Open Concept Redesign

This project was for a long time client of mine who lives in a wonderful patio home with a finished basement. There were several challenges with which to contend. First, as you enter the Foyer, all of the spaces are open to each other so we had to make sure everything worked together. Second, furniture arrangement had always been a struggle for the large living area with the fireplace on an angled corner wall and large built-in. Last, although the homeowner loves color – especially blue/greens – we had to convince her to bring it into her home as an accent and make it work with the other spaces.

We started with a neutral sofa positioned across from the built-ins and paired it with a settee in a blue/green fabric. The settee does not block the fireplace and reinforces our color scheme. The homeowner upgraded her husband’s chair and ottoman with a contemporary leather one, and we added a perfectly scaled swivel chair to the corner next to the built-ins. We finished off the space with a mixture of unique accent tables including a beautiful coffee table with wood inlay, a small metal french drink table, a two-tiered egg shaped table, and a pedestal table with marble top. We added  lighting, artwork and accessories to the built-ins and tables to complete the space. We also added blue/green accessories to the breakfast area to make the spaces flow seamlessly.

 

 

 

 

We love how these spaces in the Open Concept Redesign turned out. It is a very pleasing palette that does not overwhelm the spaces, but adds interest. Enjoy!

 

%d bloggers like this: